Montage tips & tricks

Panelen inkorten

De panelen hebben een standaard hoogte van 279 cm zodat het voor elke hoogte geschikt is. Het kan natuurlijk voorkomen dat u de wandpanelen moet inkorten. Dit kan gemakkelijk door de panelen te zagen met bijvoorbeeld een circkelzaag.

Lijmen of schroeven

U kunt kiezen uit 2 opties om de wandpanelen te monteren; lijmen of schroeven. Door middel van de high tack kit kunt u de lijm gemakkelijk aan de achterzijde van de panelen aanbrengen en de panelen vervolgens op de vlakke muur te plakken. Lees hiervoor de instructies van uw lijm leverancier of simpelweg de achterkant van de kit. 
Een kleine tip: Doe uw kit een kwartier voor gebruik even in warm water. Hierdoor wordt de kit wat flexibeler en is het makkelijker te gebruiken.

Wilt u de panelen liever schroeven op uw muur of op regelwerk, dan is dat zeker mogelijk. Een groot voordeel is, dat u het in de toekomst ook makkelijker kunt demonteren. 

Een advies is om zwarte schroeven te gebruiken en deze te gebruiken in de zwarte groeven van de platen. Hierdoor zullen ze minder opvallen. De schroeven zijn toe te passen op houten regelwerk. Of u boort en plugt een gat in de muur. Beide gevallen zijn mogelijk en is afhankelijk van de ondergrond.

 Ouder bericht Nieuwer bericht